Parken Desktop

OMRÅDET

Parken är ett område runt broarna vid södra södermalm som sedan urminnes tider var ett tillhåll för udda existenser.

På 1800 talet låg det en galgbacke här och vid den senaste koleraepidemin anlade man en kyrkogård hör för att ta hand om alla offer. På senare år har det blivit en hemvist för uteliggare och knarkare, prostituerade och psykfall. Men också en tillflyktsort för dom som inte riktigt passar in i normen.

Sedan mitten på -90 talet har vi gått omkring i området och dokumenterat och fotograferat vad som händer i området. Vi har plockat upp det som många ser som skräp och noterat var det hittats. Allt detta material har vi samlat i ett arkiv och det är detta arkiv som utgör grunden för spelet Parken.

Parken

SPELET:

Ditt uppdrag är att återskapa våra vandringar, och åter försöka hitta de platser och berättelser som vi samlat på oss.

Du kan göra det på två sätt. Antingen i hemmets trygga vrå framför din dator. Eller så tar du med din mobil eller läsplatta och ger dig ut för att hitta platserna dör bilderna och berättelerna faktiskt ägde rum.

Målet är för först och främst att hitta fyndplatser. När du väl hittat en fyndplats ska denna fyndplats utforskas. Varje bild eller berättelse du hittar ger dig poäng. En del fyndplatser är rätt lätta att hitta, andra får man anstränga sig lite mer för att upptäcka. Ditt eget beteende spelar också roll. Att vara riktigt ihärdig och tålmodig kan ibland hjälpa. Och ibland är det kanske det motsatta som behövs.

När du börjar har du tillgång till 10 fyndplatser, När du hittar alla dom kommer fler och fler låsas upp. Ju mer poäng du samlar på dig, ju fler fyndplatser låses upp.

Till din hjälp har du även Utmärkelser och Troféer. Utmärkelser för du för väl utfört arbete. Troféer får du genom att fysiskt besöka fyndplatserna.

INNEHÅLLET:

Allt innehåll i Parken kommer från området. Alla ljud är samplade från kassetband, videofilmer dvd:er eller vinylskivor.

Alla inlästa berättelser bygger på texter som är hittade i närheten av fyndplatserna.